Traineeship

Traineeship bij de overheid; De eerste stap in je carrière

traineeship

Het PROX6 Traineeship voor de overheid is een programma dat zich uitstrekt over twee jaar en is ontworpen om jou voor te bereiden op een succesvolle carrière als consultant binnen de overheid. Dit traineeship biedt jou niet alleen de kans om je vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om intensief in groepsverband te werken en je expertise in te zetten voor praktijkcases en geeft je de kans om jezelf te ontplooien. Hierbij combineer je leren en werken, natuurlijk onder begeleiding van onze professionals. Ga jij de uitdaging aan?

Het programma

Fundamenten en Verdieping

Het eerste jaar van het traineeship legt de basis voor je succes als consultant binnen de overheid. Gedurende dit jaar zul je:

 • Een aantal dagen per week aan de slag gaan bij een Opdrachtgever: Praktische ervaring opdoen door te werken aan opdrachten bij een grote gemeente of vooraanstaande uitvoeringsinstelling.
 • Minimaal één dag per week tijd besteden aan opleidingen en trainingen om je vaardigheden en kennis te versterken. Deze dag biedt tevens de gelegenheid om met medetrainees ervaringen te delen.
 • Je voorbereiden op trainingsdagen in de vorm van zelfstudie en huiswerk om goed voorbereid te zijn
 • Een aantal examens doen

Samenwerking en Toepassing

Het tweede jaar bouwt voort op het fundament van het eerste jaar en richt zich op praktijkgerichte samenwerking en verdere toepassing van kennis. In dit jaar ga je full-time aan de slag bij een van onze opdrachtgevers binnen de overheid. Dat kan dezelfde zijn als in je eerste jaar, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je krijgt de kans om verdere praktijkervaring op te doen en je expertise toe te passen in echte situaties. Daarnaast heb je één keer per maand een terugkomdag bij PROX6, waar je kunt reflecteren, leren van andere trainees en aanvullende trainingen kunt volgen.

Bij de opdrachtgever word je goed begeleid door een mentor. Deze mentor komt regelmatig langs om je voortgang te bespreken, vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat je optimaal kunt presteren. Bovendien houdt de mentor nauw contact met zowel jou als je opdrachtgever, zodat er een constante stroom van communicatie en ondersteuning is.

Certificering en Professionalisering:

Gedurende het traineeship zul je de mogelijkheid hebben om belangrijke certificaten te behalen die relevant zijn voor je functie als consultant binnen de overheid. Er zullen periodiek examens plaatsvinden om je kennis en vaardigheden te toetsen en te valideren. Deze certificaten dragen bij aan je professionele groei en stellen je in staat om met vertrouwen te werken aan uitdagende projecten en vraagstukken.

Evaluatie en Bijsturing:

Om ervoor te zorgen dat jouw ontwikkeling optimaal verloopt, zijn er periodieke evaluatiemomenten gedurende het traineeship. Tijdens deze momenten wordt jouw voortgang besproken, worden doelen geëvalueerd en wordt bepaald of er bijsturing nodig is. We geloven in een adaptieve aanpak, waarbij we samenwerken om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ondersteuning en begeleiding krijgt.

Samen Werken aan Jouw Succes

Bij PROX6 streven we ernaar om niet alleen jouw professionele ontwikkeling te ondersteunen, maar ook te zorgen voor arbeidsvoorwaarden die bijdragen aan jouw welzijn en motivatie. We begrijpen dat jouw tevredenheid en comfort belangrijk zijn voor het leveren van  prestaties. Daarom bieden we een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden dat jou in staat stelt om het beste uit jezelf te halen.

Onze Arbeidsvoorwaarden:

 • Concurrerend Salaris: We bieden een competitief salaris dat recht doet aan jouw kennis, ervaring en bijdragen aan ons team.
 • Mobiliteitsvergoeding: Kies de vervoersmethode die het beste bij jou past. Onze mobiliteitsvergoeding geeft je de flexibiliteit om te kiezen tussen een leaseauto, eigen vervoer of gebruik van het openbaar vervoer.
 • Onbelaste Onkostenvergoeding: We voorzien in een onbelaste onkostenvergoeding om eventuele kosten die je maakt in verband met je werkzaamheden te compenseren.
 • Telefoon van de Zaak: Voor naadloze communicatie en efficiëntie stellen we je een telefoon van de zaak ter beschikking.
 • Laptop van de Zaak: Om ervoor te zorgen dat je altijd en overal kunt werken, ontvang je een laptop van de zaak met de benodigde software en tools.
 • Bonusregeling: Bij PROX6 erkennen we prestaties en inzet. Daarom bieden we een stimulerende bonusregeling die je beloont voor jouw bijdrage

Functie-eisen voor het Traineeship:

 • Een afgeronde bachelor- of masteropleiding in een relevant vakgebied, bijvoorbeeld bestuurskunde of bedrijfskunde
 • Passie voor het werken binnen de overheid en het creëren van positieve impact.
 • Sterke communicatieve vaardigheden en teamgeest.
 • Bereidheid om je aan te passen aan een omgeving die voortdurend verandert.
 • Een rijbewijs
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Sollicitatieproces:

Ons sollicitatieproces bestaat uit vier fasen:

 1. Kennismakingsgesprek: In dit informele gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we jouw achtergrond en interesse in ons traineeship.
 2. Sollicitatiegesprekken: Je hebt twee sollicitatiegesprekken. Het eerste gesprek is met een toekomstige collega om te beoordelen hoe goed je past in het team. Het tweede gesprek is met een van de eigenaren van PROX6 om je motivatie en ambities te bespreken.
 3. Arbeidsvoorwaardengesprek: In dit gesprek bespreken we de details van het traineeship en de arbeidsvoorwaarden.
 4. Aanbieding en Overweging: Na het arbeidsvoorwaardengesprek doen we je een aanbieding. Neem gerust de tijd om hierover na te denken voordat je je beslissing neemt.

Bij PROX6 streven we ernaar om jou voor te bereiden op een glansrijke carrière als consultant binnen de overheid. Meld je vandaag nog aan en ontdek hoe we samen jouw toekomst vorm kunnen geven!

Vacatures

Ondernemen

Zelfstandig professionals

Over Manfred: Positieve, goede indruk. Goed in organiseren, plannen en directe aansturing.

- Marco van der Winden, manager corporate data management

Marèll is een harde werker, teamplayer, streeft constant naar procesoptimalisatie, analytisch en communicatief sterk, denkt graag met de omgeving mee, behulpzaam.

- Satish Channoo, Operationeel Manager

Silvia heeft Vitens enorm geholpen bij de technische en organisatorische opgave rondom procesautomatisering. Zij heeft als programmamanager, naast de inhoudelijke component, vooral gefocust op de implementatie en de veranderopgave. Dit heeft ze uitstekend opgepakt met prachtige resultaten. Silvia schakelt daarbij makkelijk tussen werkvloer en directie.

- Doeke Schippers, directie

Maak een afspraak
en leer ons kennen!

Wij kunnen het vertellen, maar zelf ervaren is beter. Als je het écht anders wilt, doe je dat met mensen die écht anders zijn.